אמא יוצאת לעצמאות

לאימהות בלבד
הרבה מאוד נשים שהופכות להיות אימהות, מחליטות להפוך לעצמאיות ולפתוח עסק בתחום שאליו הן מתחברות. חלקן הן נשים שהיציאה ממעגל העבודה לצורך טיפול בתינוק אפשרה להן להגשים חלום ישן ואחרות חשבו על הרעיון רק לאחר לידת הילד, אולם בשני המקרים התוצאה זהה: יותר ויותר נשים פותחות עסקים בתחומים שונים, גם כדי להגשים את ייעודן וגם כדי שתהיה להן גמישות בעבודה שתאפשר להן להיות יותר עם הילד. 
 
אם גם את נמנית עם אותן נשים, אבל חוששת לעשות את הצעד הראשון כי שמעת שהדבר כרוך בלא מעט ביורוקרטיה, הנה לפנייך המדריך המלא לרישוי עסקים שמיועד לאימהות בלבד (טוב, גם בן הזוג יכול לקרוא, אם הוא מתעקש). אז הנה הוא לפנייך, שלב אחר שלב, בתקווה שהוא יעזור לך לעשות את צעדייך הראשונים בעולם העסקים. בהצלחה!

לא כל עסק חייב ברישוי

לפני שאת מתחילה את התהליך שנקרא רישוי עסקים, שהוא באמת תהליך ביורוקרטי שדורש לא מעט התעסקות, חשוב שתדעי דבר אחד: לא כל עסק חייב ברישוי. ישנה רשימה מסודרת וברורה של עסקים שדורשים רישוי, ורק כדי לסבר את האוזן נגיד, שבדרך כלל מדובר בעסקים גדולים יחסית, שפועלים מתוך מבנה ייעודי. זאת משום שמבנים שכאלה דורשים מיגון מתאים, כגון התקנה של ציוד לכיבוי אש, ביצוע ביקורת מבנים על מנת לוודא שאין במבנה ליקויי בנייה מסכני חיים ועוד. אם את בוחרת לפתוח עסק מהבית, סביר להניח שלא תידרשי להתחיל בתהליך רישוי עסקים, אולם כמובן שחשוב לבדוק את הנושא לעומק לפני שאת מתחילה להוציא קבלות. 
מדריך רישוי עסקים
 

חייבת ברישוי? כך תעשי את זה נכון
אם את מפעילה עסק הנמצא ברשימת העסקים שחייבים רישוי, תצטרכי לפעול על פי השלבים הבאים:
 
  • השגת מידע מוקדם – בחינה מדוקדקת של השאלה האם העסק שלך אכן חייב ברישוי; בחינת הצורך בהכנת תוכנית עסק ועוד. שלב זה מתבצע באגף רישוי עסקים בעירייה או במועצה המקומית והוא אינו כרוך בתשלום.
  • הכנת תוכנית – השלב השני הוא הכנת תוכנית עסק, אם אכן נקבע שאת צריכה כזאת. תוכנית זו צריכה לכלול תוכנית של הסביבה, מפה מצבית, תוכנית עסקית ופרטים נוספים. את השלב הזה תוכלי לבצע בעזרתו של מהנדס תורן או מהנדס תכנון העובדים במרכז לרישוי עסקים.
  • הגשת התוכנית – לאחר שיהיו ברשותך כל המסמכים הדרושים להשלמת התוכנית העסקית, תצטרכי להגיש טופס בקשה לרישוי עסקים. בקשה זו צריכה לכלול את טופס הבקשה כשהוא חתום על ידך, את תוכנית העסק ואת תוכנית הבטיחות שקיבלת מהמהנדס, את שובר תשלום האגרה המתאימה ומסמכים נוספים כגון חוזה ארנונה, חוזה בעלות / שכירות של הנכס, אישור מרשם החברות ועוד. הבקשה תיבחן על ידי רשות הרישוי ותוך 21 יום את אמורה לקבל תשובה.
  • הנפקת רישיון עסק – אם בקשתך אכן אושרה, תקבלי רישיון עסק מטעם רשות הרישוי. את הרישיון יהיה עלייך להציג במקום גלוי, על מנת שכל לקוח וכל גורם מפקח שיגיע יוכל להיות בטוח שהעסק אכן פועל ברישיון. חשוב לדעת כי לרישיון יש תוקף (כתוב עליו). אמנם, באחריות גופי הרישוי לפנות אלייך קצת לפני תום תקופת הרישוי, אולם חשוב שגם את תהיי מודעת לכך על מנת שאם לא פונים אלייך תפני את אליהם כדי שלא יהיה מצב שבו העסק שלך פועל ללא רישיון מתאים.
 
פתיחת עסק

בין אם העסק שלך דורש את כל הפרוצדורה של רישוי עסקים ובין אם לאו, התהליך של פתיחת עסק הוא הרבה פחות מורכב. כל מה שאת צריכה לעשות הוא לפתוח תיק במס הכנסה ובמע"מ (כן, גם אם את מחליטה להיות עוסק פטור), להמציא שם לעסק שלך ולהמתין עד לקבלת האישורים הדרושים. לאחר קבלתם תוכלי להתחיל לקבל כספים ולהנפיק קבלות, או בקיצור – להתחיל בתפקיד החדש של חייך.
 
אז ברוכה הבאה אל עולם העצמאות, שגם אם לא יהיה תמיד קל, אין ספק שתמצאי בו הרבה מאוד סיפוק. בהצלחה!


המאמר באדיבות אילן לביא בע"מ – יועצי בטיחות ונגישות
 

Share on Facebook
לא הבנתי
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content