החלטתם לחגוג את האירוע המשמח בבית הפרטי שלכם או של השכנים... מה שנדרש מכם כעת הוא דבר אחד ויחיד שמצריך מכם בדיקה מדוקדקת וקבלת החלטה נבונה- לבחור קייטרינג! אחרי שתצלחו את המשימה הזו, הכול מאחוריכם. מדוע? כי הם כבר ידאגו לכל השאר. רוצים פרטים? המשיכו לקרוא. בחירת קייטרינג
הדבר החשוב ביותר בעת בחירת קייטרינג, הוא לקבל המלצות ו'כל המרבה הריי זה משובח'! חברות הקייטרינג השונות מציגות לפניכם את מגוון המזנונים והמאכלים הייחודיים שלהם. כמעט לכל חברת קייטרינג יש את ה'מיוחדים' שלה ואת התחום בו היא מתמחה. חשוב שתבהירו לעצמכם איזה סגנון אתם
מעדיפים ובאיזו שעה אתם מתכננים את האירוע שלכם. האם מדובר בשעת בוקר (
קייטרינג חלבי יתאים), צהריים (בשרי) או אולי ערב (כל האפשרויות פתוחות). ברגע שתתכווננו על שעת האירוע והסגנון המועדף עליכם, יהיה לכם קל יותר לברר אילו חברות מתמחות באוכל שאתם מעוניינים להגיש לאורחים שלכם.
בנישת המזון שבחרתם (בשרי/צרפתי/ברזילאי/חלבי/צמחוני וכו'), תפגשו חברות קייטרינג שונות. עליכם לברר, מלבד המאכלים שהם מציעים, מהו הרזומה של הקייטרינג? כלומר כמה שנים הוא פעיל? מי מכין את האוכל- האם שף או 'אם הבית' וכדומה. לבסוף מגיע השלב החשוב, שאותו מדגיש בפנינו
גיא שלמוני מקייטרינג אסאדו באבוקדו: "חשוב ומומלץ מאוד לקבל המלצות מחברים, קרובים ומשפחה שאתם סומכים עליהם או להסתמך על אירועים שבהם ביקרתם והאוכל בו ערב לחיככם. לא להתבייש ולבקש מהחברות השונות טלפונים של לקוחות ולהתקשר אליהם. חוות דעת בתחום הקולינארי והארגוני של אירוע קייטרינג הוא חשוב ומהותי." ואנחנו מסכימים עם כל מילה!
הפקה
אירוע בבית מצריך היערכות מתאימה ועל כן, כדאי להתייעץ עם אנשי הקייטרינג לגבי המיקום ומספר השולחנות שנכנסים לחלל החגיגה. החברות מספקות מלבד שולחנות, כיסאות, מפות, סכו"ם, שמשיות, צלונים (ו.. מה לא?) גם מלצרים ויש שמגדילות ודואגות גם לספק הפעלה/בריכה ועוד. זהו עוד היבט שכדאי וחשוב לבדוק מראש. "האירוע האחרון שלנו היה בחצר בית שדאגנו לארגן בו אוהל מרשת לבנה נושמת, בריכה גדולה, מלצרים, מארחת וכמובן ציוד של שולחנות, כסאות, מפות וכדומה. ברגע שאנחנו מתגייסים לאירוע, אנחנו אחראים לו ודואגים לכול. הלקוח רק אומר מה הוא רוצה ואנחנו מסדרים עבורו. בלי התרוצצויות ובלי כאבי ראש" מסכם שלמוני.
מה בתפריט?
התפריטים משתנים, כמובן, בהתאם לבחירה אך רצינו לקבל תמונה כללית ומקובלת של אירוע. האפשרויות רבות ועל חלקן מפרט לנו שלמוני:" המזנון שלנו הוא בשרי ולכן כולל את מיטב הבשר כגון פרגיות, אנטריקוט וכדומה. יש לקוחות שאוהבים את סגנון העמדות ולפיו כל עמדה מזמינה את האורחים ליהנות ממאכל אחר כמו עמדת שווארמה (אנחנו מגיעים ממש עם ה'גלגל המסתובב'...), עמדת טורטיות, עמדת מיני המבורגרים, עמדת פלאפל וכדומה. הסגנון הזה תופס תאוצה באירועי בר/בת מצוות ואהוד על הלקוחות."
ארוחות ילדים
'מנות ילדים' הן זולות יותר ומגישים אותן, ברוב המקומות, מוקדם יותר מאשר למבוגרים. המנות כוללות על פי רוב המבורגרים,נקניקיות, תפודים, צ'יפס, פרגיות, אורז וקלחי תירס. זאת אפשרות עבור אלו שעורכים אירוע למבוגרים שיש בו גם ילדים קטנים. צריך לזכור ש'ילדי' גיל ההתבגרות הם כבר ממש לא ילדים ואוכלים לפחות כמו גדולים! מחיר ממוצע למבוגר ב'
אסאדו באבוקדו' עומד על כ170 ₪.(בהזמנה של מנימום 100 איש).
סטייק הבית
אם הפכתם רעבים בעקבות כל הדיבורים הללו על אוכל... אז הנה לכם כל השלבים להכנת סטייק, בנדיבות קייטרינג '
אסאדו באבוקדו':
- בחרו סטייק ובדקו את טריותו עם האצבע, אם השקע שיצרתם נותר- הסטייק טוב. ניתן ליישן סטייק במקרר יומיים שלושה.
- הדליקו את הפחמים וחממו היטב, עד שהם מאפירים ולא מוציאים עשן.
- מרחו על הסטייק שמן זית בנדיבות ולטפו אותו.
- הוסיפו מעט פלפל ומלח
- צלו צד אחד עד קבלת מראה 'רטוב'
- הפכו לצד השני לעוד 40-60 שניות נוספות.
- איכלו בתיאבון!