רוצים לחגוג עם החברים והמשפחה הקרובה בחצר הפרטית שלכם? הנה כמה נקודות למחשבה על הפן הגסטרונומי של האירוע
אז החלטתם להרים אירוע בבית. מצד אחד, זה לא שיש לכם הרבה אנשים, 50-60 מקסימום, כולל משפחה וחברים שלכם. הרי את האירוע לחברים מהכיתה ממילא תעשו במועדון של הילדים. מצד שני, יש לכם בית נחמד עם גינה מרווחת, אז למה לשכור אולם אם אפשר לארח בצל קורתכם?
בצד הגסטרונומי, ישנן שתי אפשרויות עיקריות. הראשונה, להזמין קייטרינג כולל הכל ולהרגיש כמו אורחים (כי יש לכם מספיק דאגות חוץ מלמלא מחדש את קערת האורז), והשנייה, להכין לבד ולהגיש בעצמכם את האוכל - ואז אתם מארחים בפול טיים ג'וב, ויש לכם הרבה פחות זמן לחיבוקים, נישוקים ודיבורים. יש גם דרך ביניים - להזמין את האוכל מחברת הקייטרינג ולהגיש אותו בעצמכם (ובשתי הקטגוריות האחרונות חשוב לגייס הרבה עזרה מחברות/ שכנות/ בנות המשפחה).
הבחירה תלויה בכמות האורחים שאמורים לפקוד את האירוע, בגודל הבית, בריהוט שיש לכם (האם יש מספיק שולחנות וכיסאות?), במכשירי החשמל (האם המקרר והתנור שלכם מספיק גדולים לאחסון/ קירור/ חימום כל האוכל? האם יש לכם פלטות חשמליות לשמירה על חום המנות בשעת ההגשה?), ובכלי האוכל שברשותכם (כלי הגשה, צלחות, סכו"ם, כוסות וכו' בהתאם לכמות האורחים), ועוד ועוד.
הזמנת חברת קייטרינג חיצונית יכולה, כאמור, לחסוך לכם את כל כאב הראש הזה. אילן בראף מקייטרינג "עגבניות ירוקות מטוגנות" מסביר כי חברת הקייטרינג מביאה איתה, פרט לכל המנות שבחרתם, גם את צוות המלצרים שיגיש אותן, את כלי האוכל וההגשה, את כלי האחסון – ציידניות גדולות ובמקרה הצורך אף מקרר ותנור, וכן יכולה לדאוג לשולחנות, לכיסאות ולריהוט אלטרנטיבי. וחשוב מכל: בסוף האירוע הם גם מסדרים ומנקים.
בעת הזמנת חברת הקייטרינג, הכרחי לדאוג שהנציג יגיע אל ביתכם לביקור מוקדם כדי לבחון כיצד אפשר להשתמש במה שקיים בבית (למשל, להסב את שולחן פינת האוכל הכבד לפינת קפה), ומה עוד נדרש להקמת האירוע, ימליץ על ישיבה רגילה לצד אלטרנטיבית בהתאם למקום ולסוג הקהל ועוד. לעתים תתבקשו לפנות מקום במקרר או במקפיא לצורך אחסון המזון, ולפנות את התנור הביתי שלכם לצורך חימומו. במקרה שלא תרצו בכך, יכול הקייטרינג להקים מטבח אלטרנטיבי בחצר האחורית שלכם, עם כל הפסיליטיז הנדרשים.
לדברי בראף, בחודשי הקיץ המהבילים יש לתת תשומת לב גדולה יותר לשני היבטים עיקריים: "ראשית, מבחינת פתרונות הצללה. אם חם מאוד כדאי לשקול הצללה מרושתת, שהיא אולי פחות אסתטית אך נותנת כיסוי מלא, לעומת שמשיות דקורטיביות שהן בעלות כיסוי קטן. מאווררים, בכל מקרה, הכרחיים בעונה החמה.
"שנית, מבחינת התפריט: בקיץ חשוב במיוחד שלא לעשות שימוש ברכיבים רגישים לחום, כגון מיונז, העלולים להתקלקל מהר. רצוי לבחור תפריט קליל המבוסס על אוכל ים-תיכוני המתאים לאזורנו ועל חומרי גלם עונתיים. לדוגמה: דגים מעושנים שאינם מתקלקלים (כגון סלמון שהוא גם מומלץ וגם אהוב מאוד), סלטים רעננים המשלבים פירות, לזניות, קישים ואנטי-פסטי. בשנים האחרונות נהוג להגיש במנות אישיות קטנות, והיתרון הוא שכל אורח יוכל לטעום מכל דבר".
מתכון לסלט פטרוזיליה ורוקט עם רימונים
החומרים:
3 זרי פטרוזיליה טרייה
חופן עלי רוקט
גרגירים מרימון אחד
200 גרם גבינת פטה מגורדת
שומשום קלוי
לרוטב: רוטב ויניגרט רימונים, שמן זית, שום, חומץ תפוחים, מעט סוכר
אופן ההכנה:
1. קוצצים דק את הפטרוזיליה, מוסיפים את עלי הרוקט ומפזרים את גרגירי הרימון. מגררים את גבינת הפטה במגררת גסה מעל, ומפזרים את השומשום הקלוי.
2. מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט רגע לפני ההגשה.