הבעיות הנפשיות הכרוכות במעבר מילדות לבגרות

מילדים למתבגרים
פרופ' משה קוטלר ועמיתיו בתחום הפסיכיאטריה מכירים היטב את שלל הבעיות, שעלולות להתעורר כתוצאה משלב המעבר בין הילדות לבגרות. ראשית, שלבי מעבר מכל הסוגים מתאפיינים בשינויים פיזיים, הורמונאלים ונפשיים. אפשר לזהות את המאפיינים הללו גם במשברי גיל 30, 50 ובקרב בני גיל הזהב. ההבדל העיקרי הוא במוכנות הנפשית של המטופל: ילדים ובני נוער לא מחזיקים בניסיון הדרוש על מנת להתמודד עם השינויים, ולצלוח אותם בצורה נכונה.

שנית, שלבי המעבר מילדות לבגרות לא תמיד מגובים על ידי ההורים. למרות שההורים רוצים לעזור לילד ולבני הנוער, הם לא מחזיקים בכלים המתאימים על מנת לתמוך בהם. המטרה העיקרית של הפסיכיאטריה היא לחשוף בפני המטופל ובני המשפחה את הבעיות. תחום הפסיכיאטריה ומומחים מסוגו של פרופ משה קוטלר בקיאים בשלל התיאוריות, הטכניקות והשיטות לטיפול בבעיות הנפשיות של ילדים ובני נוער.

בעיות נפוצות ודרכי התמודדות

הבעיות הנפשיות הנפוצות בשלבי המעבר הם דיכאון, חרדה, ולעיתים גם פרימת קשרים סוציאליים. התגובה הפסיכולוגית הנפוצה לגורמי דחק בשלבי המעבר כוללת תחושות של חוסר אונים, חוסר שליטה בנעשה וחוסר תקווה. תחושות אלו יכולות להיות הרות אסון בקרב בני נוער, ומי שאינו מחזיק בתשתית הנפשית המתאימה לצורך התמודדות עם המצב שנוצר. ההתמודדות חייבת להיות פנימית וחיצונית, ולהיקבע מתוך הערכת תואמת ולא מוגזמת של המציאות.

מי שנמצא בשלבי מעבר חש לחץ ומרגיש תלוי מהעבר או בלתי מוכן לעתיד. כתוצאה מכך, ההתמודדות עם הבעיות הנפשיות הכרוכות במעבר מילדות לבגרות דורשת מחויבות ומסירות. מומלץ לתאם פגישה עם איש מקצוע כמו פרופ' משה קוטלר על מנת לקבל הדרכה ראשונית. במהלך הפגישה נערכת היכרות בין המטופל לבין הפסיכיאטר, באווירה משוחררת ונעימה. בשלב השני יכול הפסיכיאטר לבחור האם להפנות את המטופל אל רופא משפחה או אנשי מקצוע אחרים, או לחילופין להמליץ על טיפול מתאים. בשלבים הבאים הדינאמיקה הופכת להיות אפקטיביות יותר, ולעיתים גם ההורים לוקחים חלק בתהליך. מעבר לכך, ההתמודדות תלויה בפתיחות מצד מי שנמצא בשלבי המעבר.

המלצות לבחירת פסיכיאטר

אפשר להקל על הטיפול וההתמודדות במידה ומאמצים את ההמלצות הבאות:
  • בחרו פסיכיאטר לאחר קבלת המלצות
  • ודאו את תחום ההתמחות של הפסיכיאטר
  • גבו את הנער לפני ואחרי הפגישות עם איש מקצוע
  • בקשו תמיכה ממורים, מחנכים וגורמים אחרים המלווים את הילד בשגרה
  • עקבו אחר שינויים במצב הרוח או בתדירות הפעילות החברתית
לסיכום, פרופ' משה קוטלר מספק עזרה לשלל נערים ובני נוער בשלבי המעבר. תחומי העיסוק שלו כוללים מתן חוות דעת פסיכיאטרית משפטית, טיפול בסטרס והפרעות דחק נפשי, טיפול בהפרעות פוסט טראומטיות וטיפול בהפרעות נפשיות עמידות שעשויות להתעורר בגיל ההתבגרות או בגילאים אחרים. דרך משרדו של הפרופ' ניתן לתאם ייעוץ מערכתי במקרים מיוחדים, ולקבל הפניה לטיפול במוסדות הרווחה

Share on Facebook
לא הבנתי
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content