קחו אחריות, זה הילד שלכם!

מילדים למתבגרים
הילד שלכם הגיע לגיל מצוות ואתם בוודאי רואים בו ילד בוגר ואחראי, שמסוגל לקבל החלטות ולבצע משימות. אבל, למרות שכבר ארגנתם אירוע בר מצווה מושלם ושלפחות באופן רשמי הוא הפך מילד לנער, חשוב לזכור שהוא עדיין ילד שיש להגן עליו מפני תכנים מסוימים שאליהם הוא עלול להיות חשוף. רואים רחוק רואים שקוף בתקופה בה אנו חיים הילדים שלנו חשופים להרבה מאוד תכנים דיגיטליים. הם רואים טלוויזיה, הם עובדים על המחשב, לחלקם יש טלפונים חכמים יותר או פחות והנגישות שלהם לתכנים הללו היא גבוהה ביותר. מכיוון שאי אפשר תמיד לדעת מה הם רואים, אנחנו, ההורים, כל הזמן דואגים. יש בערוצים השונים הללו כל מיני תכנים שעלולים להיות לא ראויים לגילאים הצעירים, ואם לא נהיה צמודים לילדים שלנו לא תמיד נוכל לשלוט במה שהם רואים.

ילדים וילדות בגילאי 12 ו-13, לעומת זאת, חושבים לפעמים שהם כבר ראו הכול, וששום דבר שיראו כבר לא יוכל להשפיע עליהם. הם כמובן טועים. חשיפה לתכנים בלתי הולמים בגילאים הצעירים עלולה לגרום לטראומות שונות ולבעיות נוספות שיכולות לצוץ באופן מידי ויכולות להתפרץ גם בגילאים מאוחרים יותר, ולהוות מטרד של ממש במקרה הטוב ולגרום לפגיעות נפשיות במקרה החמור. לכן, גם אם הם נראים גדולים, חשוב לזכור שהם עדיין ילדים, ולעשות כל מה שאפשר כדי לשלוט בתכנים שהם רואים.
איך עושים את זה? כיצד ניתן לשלוט על התכנים בהם הילד צופה?

טלפון נייד - כן, בתקופה בה אנו חיים כל ילד זקוק למכשיר נייד, כדי שאתם תוכלו לדעת איפה הוא נמצא ואיך הוא מרגיש. באמצעות הטלפון הנייד הוא יוכל להתקשר אליכם באמצע טיול מטעם בית הספר כדי לספר לכם חוויות, לבקש שתבואו לאסוף אותו אחרי ערב כיתה וכמובן – לשוחח עם חברים. למרות הצורך הזה, הילד בהחלט לא צריך שתהיה לו גלישה חופשית באינטרנט, לפחות לא בשנות ההתבגרות הראשונות שלו. זאת משום שהגלישה החופשית הזאת מאפשרת לילד להיות חשוף לכל תוכן אינטרנטי שקיים, כולל אתרים המיועדים רק למבוגרים, חדשות (שבארץ שלנו הן לא תמיד טובות, בלשון המעטה וכוללות הרבה פעמים תוכן פוגעני) תכנים פרובוקטיביים, תכנים אלימים ועוד.

משחקי מחשב – משחקי מחשב יכולים הרבה פעמים להיראות תמימים בגלל הדמויות החביבות והצבעוניות שמרצדות על המסך, אולם בפועל לכלול אלימות ותכנים לא הולמים נוספים. מחקרים מוכיחים, כי שעות משחק מרובות במשחקי מחשב אלימים עלולות לגרום לילדים לפתח התנהגויות אלימות בעצמם. על מנת למנוע מצבים שכאלה, חשוב להניח את המחשב במקום גלוי לעין ולאסור על הילד לשחק במשחקים בעלי תכנים לא נאותים. אל תרגישו לא נעים – אתם פועלים לטובת הילד.

טלוויזיה – בעידן בו נדמה שאין סוף למספר ערוצי הטלוויזיה, חשוב לפקח גם על התכנים שבהם הילד שלכם צופה. הרבה פעמים אפשר למצוא בתוכניות שמשודרות על ידי חברות הכבלים והלוויין גם בשעות מוקדמות, תכנים שאינם בהכרח מתאימים לילדים. לכן, חשוב מאוד לשלוט בתכנים הללו לפחות בשנים בהם יש בביתכם נערים מתבגרים, ולהבטיח שהם נחשפים אך ורק לתכנים המתאימים לגילם. על מנת לעשות זאת ניתן להיעזר בממיר "עידן פלוס", המופץ על ידי הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, ואשר באמצעותו ניתן לקלוט היום את הערוצים הבאים: 1, 2, 10, 33, 99 ו-23, תחנות רדיו כמו קול ישראל, גלי צה"ל ותחנות רדיו אזורי – אשר רובם ככולם משדרים תכנים נאותים בשעות בהם הילדים עדיין צופים בטלוויזיה.

כדי להתחבר לממיר של עידן פלוס לא צריך להתאמץ: כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לגשת לאחת החנויות בהן הוא נמכר: חנויות עשה זאת בעצמך, סניפי הדואר, חנויות למוצרי חשמל ואלקטרוניקה ועוד, לבחור את הערכה הרצויה לכם מתוך המבחר הקיים ולחבר אותה לטלוויזיה בקלות. לדעת מה הילדים שלכם רואים באמצעות כל הפעולות הפשוטות שפורטו לעיל תוכלו לדעת שבני העשרה שלכם נחשפים אך ורק לתכנים המתאימים לגילם, לפחות כשהם בבית – וזה המון. אם כל הורה ינקוט בפעולות האלה נוכל לספק לילדים שלנו סביבת התפתחות טובה יותר, ואין ספק שלדבר תהיה השפעה חיובית על נפשם הרכה של הילדים וכמובן גם על התנהגותם. בהצלחה!

המאמר באדיבות א.א סיגמה בע"מ 
 
חפשו אותנו בגוגל+





Share on Facebook
לא הבנתי
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content