שכבות של חגיגה

מפיקים חגיגה
רון שגב פינקלמן
עוגות בר מצווה מפוסלות הפכו פופולריות, כאשר יותר ויותר חוגגים בוחרים את העיצובים המסורתיים: טלית מפוסלת, ספר תורה, פרחים ושכבות. ומה לגבי הטעם? עוגות בר מצווה הן טעימות ונאפות ב'טעם ביתי' של שוקולד או וניל. על הטרנדים ה'חמים', הגימיקים והוראות הכנה  לאמיצים שבנינו.
 
חזרה למקורות
בחירת עוגת בר מצווה או עוגת בת מצווה, נעשית כחלק מההכנות העוגת בת מצווה מפוסלת. עיצוב:ורד עוגות מעוצבותמרובות של האירוע כולו ורבים מייחסים חשיבות לעיצוב וטעם העוגה. העיצובים מפתיעים ובשנים האחרונות ישנה חזרה מאסיבית ל'מקורות' ולמסורת. אם פעם העוגות הפופולריות היו סביב נושא התחביבים כדוגמת: עוגת כדורסל, טניס, בלט וכדומה, היום הנטייה היא לבחור עוגות מפוסלות בצורת סידור, טלית, ספר תורה ופרחים. אלמנט נוסף שתפס תאוצה הוא עוגות הקומתיים עם שילוב המספרים 12-13, כאשר הבנות מקפידות לשלב פרחים אלגנטיים וקווים נקיים. ורד- עוגות וקינוחים מפרטת: "ישנן מספר אפשרויות לקשט את העוגה לבר מצווה ולבת מצווה. ישנם הדפסים רגילים והדפסים מובלטים אך האפשרות הנפוצה ביותר היא עוגה מפוסלת. אצל בנות ישנן עוגות קומותיים מעוצבות בצבעי ורוד וסגול, משולבות  בפרחי סוכר יפים ואלגנטים. שילוב המספר 12 דומיננטי וההעדפה הגורפת היא לעיצוב סולידי ולא ילדותי. עוגות מוצלחות מאוד הן עוגות ה'מתנה' אשר נראות כמתנה עטופה בסרט או עוגה שבמרכזה יושבת ילדה לבושה בג'ינס." גם שרון מ העוגות של שרון מספרת על חזרה למקורות ואומרת: " להורים מאוד קוסם להזמין עוגת בר מצווה עם טלית או ספר תורה, אצל הבנות יש הזמנות רבות של עוגות לב עם המספר 12 בליווי פרחים בצבעים ססגוניים. ישנם כאלה שמזמינים עוגה לפי דרישה ספציפית של עיצוב כדוגמת ההזמנה לאירוע, אבל אין ספק שהמגמה הדומיננטית אצל הבנים היא שמירה על קווים מסורתיים ואצל הבנות עיצוב קלאסי עם שילוב המספר 12", מסכמת שרון.
 
ואיך הטעם?
תשכחו מהטעם של העוגות הקנויות שאומנם מעוצבות מהמם אבל הטעם שלהן מזויע!, שרון מודה כי עוגת בת מצווה מפוסלת. עיצוב: העוגות של שרוןמגוון הטעמים אינו רחב, כיון שמדובר בעוגה שאינה נשמרת במקרר ועליה לעמוד במשקל הרב של בצק הסוכר. עם זאת הפשטות של העוגה הבחושה שנאפית באפיה ביתית, היא זאת שגורמת לעוגת בר מצווה להיות טעימה ביותר. הטעם הפופולרי הוא כמובן שוקולד וניתן להזמין גם בטעם וניל. "אני ממליצה לקלף את בצק הסוכר מעל פרוסת העוגה בזמן שפורסים את העוגה לאכילה (נעשה בקלות) ואז לשפוך מעל גנש שוקולד חם שמכינים תוך דקה וחצי על ידי המסת שוקולד עם שמנת מתוקה. ניתן לשים בצד גם קצפת מתוקה או כדור גלידה, כך בעצם נמנעים מאכילת בצק הסוכר למי שלא אוהב או נמנע מצבעי מאכל. צריך לזכור כי לא מדובר במוצר בריאות אלא בממתק ועל כן צריך לאכול אותו במידה", מציעה שרון. "יש שעושים את בסיס העוגה מטורט" מספרת ורד "אני ממש לא ממליצה כיון שהטעם לא מספיק טוב לדעתי. את עוגת השוקולד הבחושה שלי אני מכינה בשלוש שכבות ומרטיבה כל שכבה בקרם שוקולד, אני מקפידה להשתמש במוצרים איכותיים ולא מוותרת על הקקאו ההולנדי שלי. לפי הפידבקים שאני מקבלת, העוגה טעימה עד מאוד" .
 
גימיק מדליק ומחירים שפוים 
ורד מספרת על גימיק חמוד שעושים בו שימוש באירוע בר מצווה או בבית הכנסת. מדובר בעוגיות מעוצבות ויפות ששוזרים אותן כזר ענק או בתפזורת לחלוקה אישית. כל עוגיה עטופה בצלופן וקשורה בסאטן. ניתן להוסיף פיתקית אישית לכל עוגיה. את העוגיות אפשר לחלק גם בבית הכנסת או להניח על כל צלחת באירוע, ניתן לעטר את העוגיה בקריקטורה או בכל רעיון פרוע אחר שעולה לכם בראש. שרון מוסיפה שאת העוגיות ניתן להזמין בטעמי וניל ושוקולד, עם מקל (כסוכריה) או ללא.
לגבי המחיר, עוגה מעוצבת לבר מצווה תעלה 350 ₪ ומעלה.עוגיות מעוצבות יעלו  בין 8-12 ₪ ליחידה (תלוי בעיצוב).
 
חשוב להדגיש שישנה תעודת כשרות הן ל'ורד עוגות וקינוחים' והן ל'עוגות של שרון' ומומלץ לכם לבדוק, טרם הזמנת העוגה לאירוע את נושא הכשרות.
 
הבאתי מהבית 
עוגה של מקצוענים היא ללא תחרות, אך אם אתם עומדים על כך שתאפו את העוגה  בעצמכם, להלן השלבים, באדיבות "העוגות של שרון":
עוגת בת מצווה מפוסלת. עיצוב: ורד עוגות מעוצבות
הכנת בצק סוכר -
מומלץ לקנות בצק סוכר מוכן לבן ולצבוע אותו בצבעי מאכל, ואפשר גם לקנות בצק סוכר מוכן במגוון צבעים.
רידוד - הדרך הכי טובה לרדד בצק הוא על משטח שיש. יש לרדד אותו עד הגיעו לגודל של כחצי סנטימטר. מומלץ להשתמש לרידוד בקורנפלור להגמיש אותו עד הרידוד הרצוי לכם. כיוון שבמידה ומשתמשים בהרבה קורנפלור זה עלול לייבש את הבצק והוא יראה יבש וסדוק. ניתן גם למרוח את הידיים במעט מרגרינה כמו קרם ידיים דבר שמונע את ההדבקות של הבצק לידיים וניתן גם להוסיף לו תוסף מזון בשם cmc במינון של חצי כפית לחצי קילו בצק שמאפשר ליצור בעזרתו פיסולים ואלמנטים עדינים יותר.
כמו כן את הבצק מדביקים בעזרת מים.
שכבה מפרידה - שימו שכבה מפרידה של קרם או ריבה על גבי העוגה הבחושה שעליה אתם מתכוונים לשים את בצק הסוכר. חשוב לשים קרם או כל חומר מבודד אחר אשר אינו מצריך קירור.
מערוך - לאחר הרידוד, גלגלו את בצק הסוכר על מערוך ולאחר מכן פרשו אותו מהמערוך על גבי העוגה הבחושה שאפיתם. פרשו אותו במהירות וזאת על מנת שלא יווצרו סדקים על העוגה.
שאריות - הוסיפו לשאריות בצק הסוכר צבעי מאכל לפי בחירתכם, צרו דמויות ושאר צורות ושימו על העוגה והרי לכם עוגות בצק סוכר. ניתן גם לצייר בשלל צבעי מאכל על העוגות ובכך העוגה תהיה אטרקטיבית יותר ותמשוך את תשומת ליבם של הילדים ושאר האורחים באירוע.
 
עוגת השוקולד הבסיסית והטעימה של "ורד- עוגות וקינוחים":
המצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס אבקת שוקולית
1 כף אבקת נס-קפה
 4 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס ריוויון
1+3/4 כוסות מים רותחים.
  (לעוגת פרווה ניתן להוריד את הריוויון ולהעלות את כמות המים לשתי כוסות סה"כ)

רוצים להכין גם עוגיות לבד?
עוגיות פריכות קקאו של "ורד עוגות וקינוחים"
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות קקאו משובח
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה לאפייה
2 ביצים או 3 חלמונים+כף מים קרים מאוד
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות.
במעבד מזון שמים את כל החומרים פרט לביצים / חלמונים ומים.
מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצים או החלמונים עם המים. מעבדים קצרות עד לקבלת בצק.
שמים למנוחה במקרר לפחות חצי שעה.
מרדדים, קורצים צורות ואופים כ-20 דקות

עוגיות פריכות וניל
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה לאפייה
2 ביצים או 3 חלמונים+כף מים קרים מאוד
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות.
במעבד מזון שמים את כל החומרים פרט לביצים / חלמונים ומים.
מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצים או החלמונים עם המים. מעבדים קצרות עד לקבלת בצק.
שמים למנוחה במקרר לפחות חצי שעה.
מרדדים, קורצים צורות ואופים כ-20 דקות .  
במידה ורוצים לעשות עוגיה על מקל: לפני האפייה תוקעים שיפוד בכל עוגיה ואופים עם השיפוד
מכינים קרם לקישוט עוגיות - רויאל אייסינג:
חלבון ביצה 1 (טריה ועם חותמת )
250 גרם אבקת סוכר קנויה (חשוב שאבקת הסוכר תהיה טחונה דק דק)
מערבבים את החלבון עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם לבן מעט סמיך.
על מנת לצבוע את הקרם מוסיפים טיפה צבע מאכל בצבע הרצוי לקרם ומערבבים היטב.
(ניתן לחלק לצלוחיות ולצבוע בצבעים שונים)
·  רצוי להשתמש בחלבון מפוסטר במקום חלבון טרי– קונים בחנויות המתמחות.
·  או לחילופין להשתמש באבקת מרנג, או אבקת אלבומין לפי ההוראות על גבי האריזה.
· ניתן להחליף את חלבון הביצה בכמות זהה של מים- אז יש לקחת בחשבון שאולי לאחר זמן מה הצבעים על העוגיה יתערבבו מעט.
על מנת לזלף את הקרם על העוגיות ניתן להשתמש בשקיות זילוף- אני מעדיפה את החד פעמיות.
ניתן להשתמש בבקבוקי פלסטיק לחיצים כמו הבקבוקי טחינה שיש בפלאפליות.
וליצור צורות שונות מגוונות של עוגיות ולקשט בדרכים וצבעים שונים.
 
  

Share on Facebook
לא הבנתי
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content